Студентка факультету – учасниця Юнацьких Олімпійських ігор

Вероніка Космач, студентка факультету фізичного виховання і спорту ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» змагатиметься за перемогу в ІІІ Юнацьких Олімпійських іграх в складі  команди України з баскетболу 3х3, що відбудуться у Буенос-Айресі (Аргентина).

Вероніка Космач – студентка I курсу факультету фізичного виховання і спорту, кандидат у майстри спорту, чемпіонка України з баскетболу серед юніорів 2017, 2018 років, життєвий девіз: “Жити – це постійно рухатися вперед”

ІІІ літні ЮОІ-2018 відбудуться в аргентинській столиці Буенос-Айрес з 6 по 18 жовтня. Вперше Юнацькі Олімпійські ігри пройдуть за межами Азії (Сингапур-2010, Нанкін-2014). Учасниками змагань стануть юні атлети віком від 15 до 18 років з 206-ти країн світу, які розіграють 241 комплект нагород у 32 видах спорту (34 спортивні дисципліни). На ІІІ Юнацьких Олімпійських іграх змагатимуться 3998 юних атлетів. При цьому кількість дівчат та хлопців буде рівною – по 1999 осіб. Спортсмени розіграють 241 комплект нагород у 32 видах спорту.

Українська команда буде представлена 55-та спортсменами у 22-х видах спорту, а саме: бадмінтоні, баскетболі 3х3, боксі, боротьбі вільній, велоспорті, веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное, гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, легкій атлетиці, плаванні, скелелазінні, спортивній акробатиці, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, сучасному п’ятиборстві, тенісі, тхеквондо, фехтуванні.

Бажаємо Вероніці вдалого старту та перемоги!