Пленарне засідання наукової конференції факультету

Незмінною традицією у житті університету є щорічне підведення підсумків  роботи усієї науково-педагогічної та студентської спільноти. Цьогоріч, наукові засідання в межах внутрішньоуніверситетської конференції на факультеті фізичного виховання і спорту проводяться у період із 27 по 29 березня.

Сьогодні, 27 березня науковці факультету фізичного виховання і спорту черговий раз зібралася для підведення підсумків проведених наукових досліджень упродовж 2017 року. Пленарне факультетське засідання розпочав декан факультету, професор Яців Я.М.

Ярослав Миколайович привітав науковців із святом науки, коротко виклав перспективи розвитку наукових досліджень на факультеті на найближчий час, акцентував на необхідності продовження роботи з добору та пошуку грантових проектів. Окремо було винесено подяку доценту кафедри теорії та методики фізичної культури Попелю Сергію Любомировичу за роботу в цьому напрямку та всім науковцям факультету, які минулого року внесли свій доробок у наукову скарбницю факультету фізичного виховання і спорту.

Необхідно відмітити, що минулого року факультет посів 4-те місце в університеті за результатами публікації матеріалів наукових досліджень у наукових виданнях, що індексуються наукометричними базами.

Також, минулого року факультетом було організовано і проведено чергову – четверту Всеукраїнську наукову конференцію із міжнародною участю “Актуальні питання розвитку фізичної культури і спорту” в якій взяли участь 105 учасників-представників із 15 вітчизняних та закордонних навчальних закладів.

Пленарне засідання відкрив заступник декана факультету з наукової роботи доцент Лісовський Богдан Петрович, який оголосив порядок денний та регламент роботи пленарного засідання.

Серед усіх доповідей, що були представлені на розгляд наукового товариства факультету необхідно відзначити роботи професора Ступара М.І. та асистента Грецького О.В.

 

 

 

Першим до доповіді був запрошений професор кафедри спортивно-педагогічних дисциплін Ступар Мирослав Іванович. До уваги науковців було представлено доповідь на тему “Порівняльні характеристики техніко-тактичних дій футболістів різних амплуа ФК “Прикарпаття” на підставі аналізу змагальної діяльності”.

Чергова доповідь, яка була відмічена колективом факультету як найбільш актуальна, була представлена асистентом кафедри фізичної реабілітації Грецьким Олегом Віталійовичем на тему “Формування мотивації до спортивної діяльності на початковому етапі підготовки”.

Після заслуховування кожної доповіді учасники пленарного засідання мали змогу взяти участь у науковій дискусії стосовно тематики, що піднімалася у представлених доповідях та стосовно актуальних проблем розвитку спортивної науки та фізичної терапії у нашій державі і світі.

 

Ще раз вітаємо науковців факультету фізичного виховання і спорту із їх святом та бажаємо успішної реалізації творчих наукових задумів.