Студенти факультету – переможці в універсіаді з легкої атлетики!

У Івано-Франківську протягом двох днів тривала Універсіада України з легкої атлетики.
Довгоочікувана ХVІ Літня Універсіада, відбулася серед студентів вищих навчальних закладів України. Команда Прикарпатського національного університету також була представлена на цих змаганнях та потішила нас хорошими результатами.
На фінальній частині змагань, яка тривала з 29 по 30 травня, було представлено 45 закладів вищої освіти з обласних центрів України. Загалом, позмагалося понад 350 атлетів.
Керівник змагань Віталій Матешко зазначив: «Дуже приємно, що на наших змаганнях беруть участь шість атлетів штатної збірної команди України, які зараз готуються до міжнародних змагань, тому для них цей турнір буде дуже важливим».
Тренер з легкої атлетики Дмитро П’ятничук розповів: «Виникали певні труднощі з підготовкою спортсменів. Тривалий час ми перебували на карантині, але спортсмени відвідували поодинокі тренувальні заняття. Виконували вони їх в більшості по районах, тому що в нас, навчаються студенти з різних місць як нашої області, так і поза її межами».
Та, незважаючи на труднощі наші студенти у перший день здобули 2 медалі:
Харащук Тетяна- бронзова медаль на дистанції 400 м.
Рємєнь Анастасія- золота медаль на дистанції 1500 м.
У другий день Всеукраїнської літньої Універсіади 3 медалі:
Рємєнь Анастасія-срібна медаль з бігу на 800 м.
Харащук Тетяна-бронзова медаль з бігу на 200 м.
Рємєнь Анастасія, Харащук Тетяна і Проданчук Анна-срібна медаль у естафетному бігу 4х400 м.
Спортсменка-магістрантка факультету фізичного виховання ПНУ, майстер спорту міжнародного класу Анастасія наголошує: «Підготовка до Універсіади проходила у більш робочій атмосфері, де ми відпрацьовуємо певні моменти. Особисто для мене це були більш тактичні біга, ніж біга на результат, тому я старалася відпрацьовувати більше фінішний етап».
За словами декана факультету фізичного виховання та спорту Ярослава Яціва , плідною працею відзначилися тренери Галина П’ятничук та Дмитро П’ятничук, які відповідали за збірну команди з легкої атлетики.
«Слова вдячності хочу висловити Ігорю Євгеновичу Цепенді, який посприяв тому, щоб команда провела навчально-тренувальні збори та належним чином підготувалися до цих змагань. Я радий, що наші студенти потішили нас нагородами найвищого ґатунку. Бажаємо їм успіху та ще більше перемог»-доповнив декан.